Miroslav Predojević, printscreen

U organizaciji Foto Saveza Srbije 2010.g. je u velikom izložbenom Holu Narodne Banke Srbije, na Slaviji, održana izložba "Biseri srpske fotografije", na kojoj je prikazano 99 fotografija velikana srpske fotografije. Autor izložbe je fotograf Miroslav Predojević.

Branislav Brkić, predsednik Foto Saveza Srbije je rekao da je izložba rezultat dugogodišnjeg delovanja ove organizacije, a da je izloženo 99 radova pedesetak eminentnih domaćih fotografa. Izloženi su radovi Miloša Pavlovića, Vojislava Marinkovića, Branibora Debeljkovića, Gorana Malića, Stevana Ristića, Radeta Milisavljevića, Tomislava Peterneka, Đorđa Bukilice, Iva Eterevića, Dragoljuba Tošića, Miroslava Predojevića, Danila Cvetanovića, Dragiše Radulovića, Dragana Mirkovića, Velimira Savatića i mnogih drugih.

Miroslav Predojević je istakao da Foto savez Srbije ima arhiv u kojem se čuva više od 2.000 fotografija nastalih u drugoj polovini prošlog veka, te da su prikupljanje, naučna obrada i javna prezentacija materijala srpske fotografske baštine koja se stvara već 170 godina, tek u začetku.