NOVAK DJOKOVIC-NOLE-AUTOR-DRAGAN-M-BABOVIĆ

Danas je 22.02.2022. godine. Prigodan dan za jedno prisećanje na 2.02.2008. godine. Tada sam, uz fotografiju NOLE, zapisao sledeće:

Novak Đoković se, zahvaljujući svom daru i radu, popeo na sam vrh sportske discipline koja se zove tenis. Njegov talenat i trud doprinose i povećanju ugleda Srbije u svetu. Posle velikih pobeda na turnirima i osvajanja prvog grand slam-a, njemu je priređen svečani doček ispred Skupštine Grada Beograda, gde ga je dočekala ogromna masa obožavalaca. 

Na skup je došla i mala devojčica sa ocem. Otac je popeo na ramena da bi i ona mogla videti Noleta. U jednom času, ona se okrenula na drugu stranu, zagledana negde daleko, kao da traži svoju budućnost. Kao i svi mi, prisutni, ona je tako blizu i tako daleko od uspeha Noleta, čiju svaku pobedu svi osećamo kao svoju. A, zahvaljujući internetu i YouTube-u, može se videti kako je Novak Djoković kao mali, još mlađi od devojčice na slici, trenirao tenis.

Od ove fotografije i tadašnjih Novakovih uspeha prošlo je punih 14 godina. Đoković je posle toga otišao još dalje i sve više, a devojčica sa slike je porasla. Meni je drago da su na ovoj fotografiji zajedno, kao  deo jednog istorijskog trenutka. 

 

Originalna fotografija

NOVAK-DJOKOVIĆ-AUTOR-DRGAN-M-BABOVIĆ-2008

 

Fotografija koja prethodila glavnoj

NOVAK-DJOKOVIĆ-AUTOR-DRGAN-M-BABOVIĆ-2008