Ovde bih ispričao priču o tome kako sam, i uz čiju pomoć, napravio ovaj sajt, kao još jedan od obilika bavljenja nečim što je korisno i za mene i za druge. Nosim se mišlju da prikažem svoj rad na internetu godinama. Ali sve te godine nisam koristio da bilo šta planiram u tom pogledu. Vrlo je bitno da sam imao tu ideju, te da je ona, kada je jednom rođena tražila pravo vreme za svoju realizaciju, a to je baš ovo vreme, 2022.g. januar, prvi mesec u godini, kada kažu da valja započeti nešto novo.

 
Dotle sam vredno radio, slikao, fotografisao, pisao, izlagao, izdavao razna izdanja, pravio unikatne knjige. Onda sam jednoga dana, zapravo, polovinom decembra 2021. godine, rešio da na internetu malo istražim koga bih angažovao da mi napravi internet prezentaciju. Pokazaće se da to nije baš lako. Gugl (google) na bilo koji pitanje koji bih mu postavio - izrada vebsajtova, izrada vebstranica, kako napraviti veb sajt, itd. na vrh izbacuje velike firme koje se bave izradom sajtova i koji nude takozvani vrhunski dizajn, obećavaju da će vaš sajt biti prvi u pretragama na internet pretraživačima. 


Neke sam pozvao, ali su bili skupi, a visoka cena bila je bogami srazmerna stepenu njihove uobraženosti. Odmah su rekli da su preopterećeni, da bi za mene imali vremena tek za mesec dana. Shvatio sam da njih ne zanima izrada sajtova kao misija već kao zarada, da ih stoga zanimaju samo veći i platežniji naručioci... Budući da nisam taj, nisu mi se dopali. 


Onda sam naišao na stranicu www.dejandozet.com. Čovek je u naziv sajta stavio svoje lično ime i prezime. Pošteno. Stavio je i svoj broj mobilnog telefona i svoj imejl. Otišao sam na njegov sajt i dopao mi se pristup koji je bio normalan a ne "nabudžen" i predizajniran. Sve je pregledno i poučno i bez samohvalisanja i promocije bez pokrića. Pozvao sam Dejana, naravno malo uzbuđen, a on se prema meni ponašao smireno, ulivajući mi poverenje da će dati sve od sebe da mi pomogne da izrazim sve ono što sam hteo. Od prvog dana kada mi je otvorio početnu stranicu sa rubrikama prema mojoj početnoj želji, on mi je postupno objašnjavao šta i kako može i čemu služi.


Od prvog dana do gotovog sajta koji je sada stajao preda mnom, prošlo je manje od sedam dana. Onda me je Dejan vrlo strpljivo podučio kako da sajt punim novim sadržajima i kako da ga održavam. Desilo bi se da u neznanju obrišem neke stranice. Zvao sam Dejana uplašen, a on bi mi ih vratio. Tako me je, puštajući namerno da grešim, kroz moje greške naučio kako da radim pravilno i da ih više ne ponavljam. Ovaj sajt je delo saradnje dva čoveka istih opredeljenja, koji u poslu kojim se bave pre svega vide misiju, a tek potom robuju imperativu u vaspitanju današnice - Gledaj od čega se živi