U Čikagu sam u avgustu 2006.g. održao izložbu 40 postera sa fotografijama Beograda pod nazivom "EverGreen Belgrade". Ideja projekta EverGreen Belgrade je bila da je Beograd večno mlad i uvek aktuelan grad na svetskoj pozornici gradova. Naziv Evergrin Beograd sam smislio na osnovu izraza koji se koristi u muzici da izdvoji one kompozicije koje se pamte i koje ljudi rado slušaju u raznim epohama. Smatrao sam da Beograd ima delove, detalje, koje sam snimio, a koji su omiljeni i nama koji živimo u njemu i onima koji žive u dijaspori nostalgično vezani za Beograd i Srbiju. Begrad je grad večne mladosti.

Izložba je održana u holu čuvene Daley Plaza, čiji su pokrovitelji bili Grad Čikago i Konzulat Srbije u SAD. Izložbu su koncipirali američki producenti Branka Kojić i Goran Veselinović. Izložbu je otvorio generalni konzul Srbije Desko Nikitović.

Fotografije Čubure, Neimara, beogradske kaldrme, najlepših zgrada, terasa, kapija, krasile su centar Čikaga skoro petanest dana. 

"U izboru 40 postera sa fotografijama Beograda autora Dragana Babovića, želela sam da iz Beograda izvučem njegove univerzalne vrednosti koje ga spajaju sa kulturama celog sveta. Tu je kupola Skupštine, koja podseća na kupolu američkog Kongresa, tu je terasa koja podseća na one iz Pariza, tu je lav na terazijskoj česmi koji podseća na staru Grčku. Pored Kalemegdana viđenog sa Ušća, i to sa belim jedrilicama, njegovih cvetnih parkova i spomenika, tu su Knez Mihailova kao pešačka zona, delovi grada kao Slavija, Neimar i Čubura, najlepše zrade kao Muzej primenjene umetnosti, Akademija nauka, Konak Kneginje Ljubice, stari delovi grada kao Kosančićev venac i Skadarlija, a posebnu asocijaciju na Beograd i tugu za starim vremenima rađaju slike starih kapija tipičnih za Srbiju. Posebno se izdvajaju fotografije Hrama Svetog Save, sadašnjeg simbola Beograda, sa uređenim parkom, koji mami turiste iz celog sveta. Izložene fotografije pokazuju i kontraste u Beogradu kao što su stare stražarske kule na Beogradskoj tvrđavi, u poređenju sa modernim Zapadnim kulama grada na Novom Beogradu, koje se naziru na horizontu. Tu su i trenutno najmodernije fasade i enterijeri koji krase Beograd", rekla je Branka Kojić.

"Amerikance posebno zanima noćni život u Beogradu, pa smo im prikazali i Kolarac, naš Carnegie Hall, atmosferu jednog beogradskog kafića i jedan tipičan splav na reci,” rekao je Goran Veselinović, osnivač američkog sajta Serbian Yellow Pages.

U propratnom tekstu za izložbu sam pisao: U logotip EverGreen Beograd namerno sam ugradio jedno ćirilično slovo D, koje je malo iskrenuto, kao da visi, i koje će biti naše prvo ćirilično slovo izvezeno na Zapad. Svi će znati da ga pročitaju i naučiti to naše jedno slovo D, jer se logično čita kada se izgovara Beograd. Isto tako stavio sam u svoj logotip na kraju ćirilično slovo Ć, pa ko želi lako će naučiti i to za naše podneblje najkarekterističnije slovo i glas Ć. 

Nikola Tesla, Sveti Sava, Karađorđe, su ličnosti kojima će se ponositi generacije Srba rasutih svuda po svetu. Njihovi likovi na posterima daju svemu ovome pečat večnosti. 

Beograd je najvoljeniji grad na svetu. Mi Beogradjani obožavamo Dubrovnik, Hreceg Novi, Sarajevo, volimo Pariz, Budimpeštu, Beč, Rim, London, Petrograd, Njujork, Čikago, ali malo je onih koji osećaju takvu tugu za gradom u kome su se rodili, ili bar na kratko živeli, kao Beograđani. Interesantno je da možeš da se doseliš u Beograd na samo nedelju dana i već ćeš se osećati Beograđaninom. Sve to nije lako prikazati na fotografijama, ali zato je tu mnogo fotosa i dovoljno je da gledaoca samo jedan, ali baš samo jedan, pogodi u srce, i cilj cele akcije je postignut. Univerzalne vrednosti su ono što nas povezuje sa celim svetom, pa i strancima prepoznavanje tih vrednosti na izloženim fotografijama daje bolji utisak o Beogradu.

...
Jedrilice

Poster 40x31cm

...
Kaldrma

Poster 40x31cm

...
Kapija u Topolskoj

Poster 40x31cm

...
Kula i kule

Poster 40x31cm

...
Srpska akdemija nauka i umetnosti - SANU

Poster 40x31cm

...
Delijska česma

Poster 40x31cm

...
Skulptura

Poster 40x31cm

...
Žika

Poster 40x31cm

 

...
Skadarlija

Poster 40x31cm

...
Hram Svetog Save

Poster 40x31cm.

...
Nikola Tesla

Poster 40x31cm

...
Zalazak sunca i Hram

Poster 40x31cm